Havna

Det gamle strandstedet Havna inne i det idylliske Røssesundet, var allerede i seilskutetiden en populær og lun havn. Havna Hotell var i sin tid et samlingssted for feriefolk, enten de kom i båt eller langs landeveien.

Havna Skjærgårdspark ble åpnet i 1980 og omfatter hele 200 mål og har 600 m med egen strandlinje. Anlegget består av hotell, 35 andelshytter og campingplass med campinghytter, samt marina. Her er det et yrende folkeliv om sommeren, og stille og fredelig vår og høst.

Tilbud og aktiviteter

 • På Havna: Tennisbane, minigolf, lekeplass.  Revy og utstillinger i sommermånedene.
  I tillegg tilbyr hotellet innendørs basseng, squashbane og solarium. Restauranter, bar og uterestaurant i høysesongen.
 • Tjøme sentrum (3 km fra Havna): Butikker, vinmonopol, post, bensinstasjon, kino, 9-hulls golfbane mm. Det er kommet gang- og sykkelsti fra Havna til Verdens Ende, og til Tjøme sentrum og videre nordover.
 • Tjøme generelt: bading, fisking, turstier, hesteridning, Verdens Ende, Mostranda mm.

Hotellet
Scandic Havna Tjøme tilbyr restauranter, bar, uterestaurant i sommersesongen, svømmebasseng og squashbaner. Samtlige 75 rom og korridorer er ferdig oppusset i første kvartal 2007.

Sameiet Havna Skjærgårdspark har serviceavtale med Scandic Havna Tjøme. Hotellet har gjennom serviceavtalen blant annet ansvar for oppfølging av eventuelle mangler på inventar og utstyr på andelshyttene, samt mindre fortløpende vedlikehold.

Fakta om Tjøme:

 • Antall innbyggere: 4 582 innbyggere i kommunen pr. 1. januar 2005. Befolkningstettheten var 123,1 per km2. Om sommeren øker befolkningstettheten til ca. 20 000 – 30 000 mennesker.
 • Areal: 12 km lang, 24,5 km2
 • Navnet stammer antakelig fra det norrøne «Tjúma», som kan være avledet fra «taumr», dvs. tau, og henger kanskje sammen med øyas langstrakte form.
 • Avstand: fra Tønsberg: 25 km, fra Oslo: 127 km.

Se også Praktisk informasjon

Reklame

One response to “Havna

 1. Jan Arild Rygg

  Det er vel fortsatt innsjekk fredag før uken i ukesoversikten?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s